Megjelent az OTRS 3.3.18

Úr Balázs - 2017-09-19 10:30:00

2017. szeptember 19. - az OTRS, a világ vezető nyílt forrású ügyfélszolgálati rendszerének és az ITIL® V3-kompatibilis IT szolgáltatásmenedzsment (ITSM) megoldásainak szolgáltatója, ma bejelentette az OTRS 3.3 verziójának 18. hibajavító kiadását.

Kiadási információk

Kiadás neve:
OTRS 3.3 hibajavító szint 18
Kiadás dátuma:
2017. szeptember 19.
Kiadás típusa:
hibajavítás

Ne feledje, hogy hivatalos támogatás ezután csak az OTRS 4-hez, OTRS 5s-hez és az azt követő verziókhoz érhető el, az OTRS 3.3 és a régebbi verziók már nem támogatottak. Az OTRS-megoldások csapata azonban segítséget nyújt az újabb verzióra történő frissítéshez. Kérjen egyedi ajánlatot most!

Újdonságok

  • Javításra került az ellenőrzés a statisztikák importálásakor és exportálásakor
  • Az URI CPAN modul frissítve lett az 1.72-es verzióra

Biztonsági figyelmeztetések

Az OTRS 3.3.18 egy biztonsági problémát is javít, ezért erősen ajánlott a frissítés telepítése!

  • 17-04 biztonsági tanácsadás: ha egy támadó a statisztikákhoz írási jogosultsággal rendelkező ügyintézőként jelentkezik be az OTRS-be, akkor bármilyen kódot képes befecskendezni a rendszerbe. Ez komoly problémákhoz vezethet, mint például jogosultságnövelés, adatvesztés és szolgáltatás-megtagadás.

A sebezhetőségek az összes OTRS verziót (OTRS 3.3.x, OTRS 4.0.x, OTRS 5.0.x, OTRS 6.0.x) érintik beleértve a következő verziókat is: OTRS 3.3.17, OTRS 4.0.24, OTRS 5.0.22, OTRS 6.0.0.beta1. A javított verziók: OTRS 3.3.18, OTRS 4.0.25, OTRS 5.0.23 és OTRS 6.0.0.beta2

Hibajavítások

Az OTRS 3.3.18 csak a fent leírt biztonsági hibát javítja. A javított hiba az OTRS 3 kiadási megjegyzéseiben olvasható (angol nyelven).

Letöltés, telepítés és frissítés

Az OTRS és a további csomagok a gyártó ügyfélportálának nyilvános letöltési oldaláról tölthetők le. Az OTRS telepítéséhez, beállításához vagy egy korábbi verzió frissítéséhez vegye fel a kapcsolatot az OTRS-megoldások csapatával, és kérje szakértőink segítségét. Nincs két egyforma rendszer, ezért csak egyedi ajánlatot tudunk adni!

Böngészőtámogatás

Az OTRS használatához JavaScript szükséges.

Ezek a böngészők nem támogatottak:

  • 8-as verzió előtti Microsoft Internet Explorer
  • 10-es verzió előtti Firefox
  • 5-ös verzió előtti Safari

Azt ajánljuk, hogy mindig a legújabb verzióját használja az egyes böngészőknek, mert annak van a legjobb JavaScript és megjelenítési teljesítménye. Drámai teljesítménybeli változatosság fordulhat elő a sok adattal vagy a nagy rendszereknél használt böngészők között. Örömmel adunk tanácsot az adott ügyben.