Megjelent az OTRS 5.0.20

Úr Balázs - 2017-06-06 11:00:00

2017. június 6. - az OTRS, a világ vezető nyílt forrású ügyfélszolgálati rendszerének és az ITIL® V3-kompatibilis IT szolgáltatásmenedzsment (ITSM) megoldásainak szolgáltatója, ma bejelentette az OTRS 5s és a hozzá tartozó OTRS::ITSM modulok 20. hibajavító kiadását.

Kiadási információk

Kiadás neve:
OTRS 5s és OTRS::ITSM hibajavító szint 20
Kiadás dátuma:
2017. június 6.
Kiadás típusa:
hibajavítás

Ne feledje, hogy hivatalos támogatás ezután csak az OTRS 4-hez, OTRS 5s-hez és az azt követő verziókhoz érhető el, az OTRS 3.3 és a régebbi verziók már nem támogatottak. Az OTRS-megoldások csapata azonban segítséget nyújt az újabb verzióra történő frissítéshez. Kérjen egyedi ajánlatot most!

Újdonságok

  • Frissített nyelvi csomagok, köszönet minden fordítónak

Biztonsági figyelmeztetések

Az OTRS 5.0.20 két biztonsági problémát is javít, ezért erősen ajánlott a frissítés telepítése!

  • 17-2 biztonsági tanácsadás: az OTRS felületének bizonyos oldalai érintettek a weboldalak közötti parancsfájl-futtatási sebezhetőségben. Nem megfelelően kerül megtisztításra a felhasználótól érkező bemeneti adatokból a HTML-jelölések eltávolítása, ezáltal lehetőség van JavaScript kód lefuttatására. Egy távoli támadó összeállíthat egy olyan JavaScript kódot vagy tetszőleges HTML-t tartalmazó URL-t, amely végrehajtásra kerül egy másik felhasználó böngészőjében a saját OTRS munkamenetén belül.
  • 17-3 biztonsági tanácsadás: egy ügyintézői jogosultsággal rendelkező támadó képes egy bizonyos URL megnyitásával adminisztrátori jogosultságot és teljes hozzáférést szerezni a rendszer felett. Ezután az összes rendszerbeállítást tetszőlegesen elolvashatja vagy átírhatja.

A sebezhetőségek az összes OTRS verziót (OTRS 3.3.x, OTRS 4.0.x, OTRS 5.0.x) érintik beleértve a következő verziókat is: OTRS 3.3.16, OTRS 4.0.23, OTRS 5.0.19. A javított verziók: OTRS 3.3.17, OTRS 4.0.24 és OTRS 5.0.20

Hibajavítások

Az OTRS 5.0.20 összesen 50 kisebb-nagyobb hibát javít. A javított hibák listája az OTRS GitHub tárolójában olvasható (angol nyelven). Az OTRS::ITSM 5.0.20 kiadásával 2 hiba került javításra. A javított hibák listája az OTRS::ITSM kiadási megjegyzésében olvashatók (angol nyelven).

Letöltés, telepítés és frissítés

Az OTRS és a további csomagok a gyártó ügyfélportálának nyilvános letöltési oldaláról tölthetők le. Az OTRS telepítéséhez, beállításához vagy egy korábbi verzió frissítéséhez vegye fel a kapcsolatot az OTRS-megoldások csapatával, és kérje szakértőink segítségét. Nincs két egyforma rendszer, ezért csak egyedi ajánlatot tudunk adni!

Böngészőtámogatás

Az OTRS használatához JavaScript szükséges.

Ezek a böngészők nem támogatottak:

  • 10-es verzió előtti Microsoft Internet Explorer
  • 10-es verzió előtti Firefox
  • 5-ös verzió előtti Safari

Azt ajánljuk, hogy mindig a legújabb verzióját használja az egyes böngészőknek, mert annak van a legjobb JavaScript és megjelenítési teljesítménye. Drámai teljesítménybeli változatosság fordulhat elő a sok adattal vagy a nagy rendszereknél használt böngészők között. Örömmel adunk tanácsot az adott ügyben.