Megjelent az OTRS 5.0.24

Úr Balázs - 2017-11-21 13:55:00

2017. november 21. - az OTRS, a világ vezető nyílt forrású ügyfélszolgálati rendszerének és az ITIL® V3-kompatibilis IT szolgáltatásmenedzsment (ITSM) megoldásainak szolgáltatója, ma bejelentette az OTRS 5s és a hozzá tartozó OTRS::ITSM modulok 24. hibajavító kiadását.

Kiadási információk

Kiadás neve:
OTRS 5s és OTRS::ITSM hibajavító szint 24
Kiadás dátuma:
2017. november 21.
Kiadás típusa:
hibajavítás

Ne feledje, hogy hivatalos támogatás ezután csak az OTRS 4-hez, OTRS 5s-hez és az azt követő verziókhoz érhető el, az OTRS 3.3 és a régebbi verziók már nem támogatottak. Az OTRS-megoldások csapata azonban segítséget nyújt az újabb verzióra történő frissítéshez. Kérjen egyedi ajánlatot most!

Újdonságok

  • Frissített nyelvi csomagok, köszönet minden fordítónak
  • Javításra került a helyesírás-ellenőrző kezelése
  • Javítva lettek a lefordítható szövegek, Úr Balázsnak köszönhetően (PR#1834)
  • Új támogatási adat bővítmények lettek hozzáadva a további felhasználói felület statisztikákhoz

Biztonsági figyelmeztetések

Az OTRS 5.0.24 egy biztonsági problémát is javít, ezért erősen ajánlott a frissítés telepítése!

  • 2017-07 biztonsági tanácsadás: ha egy támadó ügyintézőként jelentkezik be az OTRS-be, akkor különleges URL-eket képes meghívni az OTRS-ből, ami a webkiszolgáló felhasználójának jogosultságaival rendelkező parancsok végrehajtásához vezethet a rendszer parancsértelmezőjében.

A sebezhetőségek az összes OTRS korábbi verziót (OTRS 3.3.x, OTRS 4.0.x, OTRS 5.0.x) érintik beleértve a következő verziókat is: OTRS 3.3.19, OTRS 4.0.25, OTRS 5.0.23. Az OTRS 6.0.x nem érintett. A javított verziók: OTRS 3.3.20, OTRS 4.0.26 és OTRS 5.0.24

Hibajavítások

Az OTRS 5.0.24 összesen 34 kisebb-nagyobb hibát javít. A javított hibák listája az OTRS 5s kiadási megjegyzéseiben olvasható (angol nyelven). Az OTRS::ITSM 5.0.24 kiadásával 5 hibát javítottak, és összhangba hozták az OTRS 5s keretrendszerrel. Részletek az OTRS::ITSM 5s kiadási megjegyzéseiben olvashatók (angol nyelven).

További csomagok

Az OTRS 5.0.24-es verziójával frissült az időpontnaptár, a GyIK, a kérdőív, a rendszerfigyelő, az időelszámolás és a mester-alárendelt jegyeket kezelő csomag is.

OTRS AppointmentCalendar 5.0.3 és 5.0.4

Az OTRS 5.0.24 megjelenése előtt kiadták a naptár 5.0.3-as verzióját, amelyben a telepítési leírások már magyarul is olvashatók, Úr Balázsnak köszönhetően (PR#5). A kiadás 7 hibát is javít. Bővebb információk a kiadási megjegyzésekben olvashatók (angol nyelven).

A naptár 5.0.4-es a kiadásban frissítésre kerültek a nyelvi fájlok, és egy hibát is javítottak. Bővebb információk a kiadási megjegyzésekben olvashatók (angol nyelven).

OTRS FAQ 5.0.10

Ebben a kiadásban frissítésre kerültek a nyelvi fájlok, illetve 7 hibát is javítottak. Bővebb információk a kiadási megjegyzésekben olvashatók (angol nyelven).

OTRS Survey 5.0.5

A kérdőív modulban megjelent a bolgár és az ukrán nyelv támogatása, és frissítésre kerültek a nyelvi fájlok. Úr Balázsnak köszönhetően javítva lettek a bezáró gombok feliratai, valamint 6 hibát javítottak. A javított hibák az OTRS kérdőív csomagjának kiadási megjegyzéseiben olvasható (angol nyelven).

OTRS SystemMonitoring 5.0.2

A rendszerfigyelő modulhoz hozzáadásra került a magyar nyelv támogatása, és frissítésre kerültek a nyelvi fájlok. A kiadással 2 hibát is javítottak. Bővebb információk a kiadási megjegyzésekben olvashatók (angol nyelven).

OTRS TimeAccounting 5.0.8

Az időelszámolás modulban megjelent a bolgár és a norvég nyelv támogatása, és frissítésre kerültek a nyelvi fájlok. Bővebb információk a kiadási megjegyzésekben olvashatók (angol nyelven).

OTRS MasterSlave 5.0.11

Frissítették a nyelvi fájlokat és összhangba hozták az OTRS 5s keretrendszerrel. A mester-alárendelt jegyeket kezelő csomag kiadási megjegyzéseiben bővebb információk olvashatók (angol nyelven).

Letöltés, telepítés és frissítés

Az OTRS és a további csomagok a gyártó ügyfélportálának nyilvános letöltési oldaláról tölthetők le. Az OTRS telepítéséhez, beállításához vagy egy korábbi verzió frissítéséhez vegye fel a kapcsolatot az OTRS-megoldások csapatával, és kérje szakértőink segítségét. Nincs két egyforma rendszer, ezért csak egyedi ajánlatot tudunk adni!

Böngészőtámogatás

Az OTRS használatához JavaScript szükséges.

Ezek a böngészők nem támogatottak:

  • 10-es verzió előtti Microsoft Internet Explorer
  • 10-es verzió előtti Firefox
  • 5-ös verzió előtti Safari

Azt ajánljuk, hogy mindig a legújabb verzióját használja az egyes böngészőknek, mert annak van a legjobb JavaScript és megjelenítési teljesítménye. Drámai teljesítménybeli változatosság fordulhat elő a sok adattal vagy a nagy rendszereknél használt böngészők között. Örömmel adunk tanácsot az adott ügyben.