Megjelent az OTRS 6.0.2

Úr Balázs - 2017-12-05 14:55:00

2017. december 5. - az OTRS, a világ vezető nyílt forrású ügyfélszolgálati rendszerének és az ITIL® V3-kompatibilis IT szolgáltatásmenedzsment (ITSM) megoldásainak szolgáltatója, ma bejelentette az OTRS 6 és a hozzá tartozó OTRS::ITSM modulok 2. hibajavító kiadását.

Kiadási információk

Kiadás neve:
OTRS 6 és OTRS::ITSM hibajavító szint 2
Kiadás dátuma:
2017. december 5.
Kiadás típusa:
hibajavítás

Ne feledje, hogy hivatalos támogatás ezután csak az OTRS 5s-hez, az OTRS 6-hoz és az azt követő verziókhoz érhető el, az OTRS 4 csak biztonsági javításokat kap, az OTRS 3.3 és a régebbi verziók már nem támogatottak. Az OTRS-megoldások csapata azonban segítséget nyújt a legújabb verzióra történő frissítéshez.

Újdonságok

  • Frissített nyelvi csomagok, köszönet minden fordítónak

Biztonsági figyelmeztetések

Az OTRS 6.0.2 két biztonsági problémát is javít, ezért erősen ajánlott a frissítés telepítése!

  • 17-08 biztonsági tanácsadás: ha egy támadó ügyfélként jelentkezik be az OTRS-be, akkor a jegykeresési űrlap használatával hozzáférhet az ügyféljegyei belső bejegyzéseinek információihoz.
  • 17-09 biztonsági tanácsadás: ha egy támadó ügyintézőként jelentkezik be az OTRS-be, akkor módosíthatja az űrlap paramétereit, és tetszőleges parancsokat végrehajthat a webkiszolgáló felhasználójának jogosultságaival a rendszer parancsértelmezőjében.

A sebezhetőségek az összes OTRS verziót (OTRS 4.0.x, OTRS 5.0.x és OTRS 6.0.x) érintik beleértve a következő verziókat is: OTRS 4.0.26, OTRS 5.0.24 és OTRS 6.0.1. A javított verziók: OTRS 4.0.27, OTRS 5.0.25 és OTRS 6.0.2

Hibajavítások

Az OTRS 6.0.2 összesen 35 kisebb-nagyobb hibát javít. A javított hibák listája az OTRS 6 kiadási megjegyzéseiben olvasható (angol nyelven). Az OTRS::ITSM 6.0.2 kiadásával 3 hibát javítottak, és összhangba hozták az OTRS 6 keretrendszerrel. Részletek az OTRS::ITSM 6 kiadási megjegyzéseiben olvashatók (angol nyelven).

Letöltés, telepítés és frissítés

Az OTRS és a további csomagok a gyártó ügyfélportálának nyilvános letöltési oldaláról tölthetők le. Az OTRS telepítéséhez, beállításához vagy egy korábbi verzió frissítéséhez vegye fel a kapcsolatot az OTRS-megoldások csapatával, és kérje szakértőink segítségét. Nincs két egyforma rendszer, ezért csak egyedi ajánlatot tudunk adni!

Böngészőtámogatás

Az OTRS használatához JavaScript szükséges.

Ezek a böngészők nem támogatottak:

  • 11-es verzió előtti Microsoft Internet Explorer
  • 31-es verzió előtti Firefox
  • 6-os verzió előtti Safari

Azt ajánljuk, hogy mindig a legújabb verzióját használja az egyes böngészőknek, mert annak van a legjobb JavaScript és megjelenítési teljesítménye. Drámai teljesítménybeli változatosság fordulhat elő a sok adattal vagy a nagy rendszereknél használt böngészők között. Örömmel adunk tanácsot az adott ügyben.